konfirmaatiomessu

konfirmaatiomessu Hattulan kirkko

palmusunnuntaina, talviriparin konfirmaatio

Jerusalemilaiset ihmettelevät, kun meluava kulkue saapuu maaseudulta kaupunkiin.  Hattulalaiset äidit ja isät ja muut ihmettelevät, mihin viisitoista vuotta meni, kun lapset ovat jo isoja:  tuossa nyt tulevat kulkueena kirkkoon.

Ilmassa on juhlatunnelmaa, mutta Jeesus sanoo:   ”Hetki on tullut: Ihmisen Poika kirkastetaan.  Totisesti, totisesti: jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää vain yhdeksi jyväksi, mutta jos se kuolee, se tuottaa runsaan sadon.”  (Joh. 12:23-24)

Talvella rippikoulunsa käyneiden nuorten konfirmaatiossa liturgina ja saarnaajana on rippikoulunopettaja, seurakuntapastori Tiina Heino.  Kirkkoherra Virpi Järvinen avustaa.  Kanttorina on Elina Remes.

helatorstain messu

Helatorstai on neljäskymmenes päivä pääsiäisestä, Kristuksen taivaaseenastumisen päivä. Tässä messussa siunataan tehtäviinsä seurakunnan isoset, jotka toimivat leireillä ryhmänjohtajina ja leirin ohjaajien apulaisina.

messu

kuudentena sunnuntaina pääsiäisestä

helluntaipäivän messu

Pyhän Hengen vuodattamisen juhla seitsemän viikkoa pääsiäisestä