pitkäperjantain jumalanpalvelus

pitkäperjantain jumalanpalvelus Hattulan kirkko

Katso, Jumalan Karitsa

"Jeesuksen kanssa teloitettavaksi vietiin kaksi muuta miestä, kaksi rikollista.  Kun tultiin paikkaan, jota kutsutaan Pääkalloksi, he ristiinnaulitsivat Jeesuksen ja rikolliset, toisen hänen oikealle puolelleen, toisen vasemmalle.  Mutta Jeesus sanoi: 'Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä tekevät.'  Sotilaat jakoivat keskenään Jeesuksen vaatteet heittämällä niistä arpaa.  Kansa seisoi katselemassa."
(Evankeliumi Luukkaan mukaan, 23. luku)

Alttari on puettu mustiin, kirkonkellot eivät soi, ehtoollista ei vietetä.  Muistamme häntä, joka kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin.  Pitkäperjantain jumalanpalveluksen johtaa kirkkoherra Virpi Järvinen, kanttorina on Elina Remes ja musiikkiryhmänä Hattulan Kirkkolaulajat.

kiirastorstain messu

Herramme Jeesus Kristus, sinä yönä jona hänet kavallettiin, otti leivän...

jumalanpalvelus

Kaatuneitten muistopäivä on tänä vuonna neljäntenä sunnuntaina pääsiäisestä. Veteraanikuoro on mukana jumalanpalveluksessa, jonka jälkeen Hattulan sankarihaudoille lasketaan seppele.