pääsiäisen messu

pääsiäisen messu

Vuohiniemen rukoushuoneessa (Puolivälintie 513)

toisena pääsiäispäivänä

Maanantaina 22. huhtikuuta on pyhäpäivä, toinen pääsiäispäivä.  Vanhan perinteen mukaan silloin luetaan evankeliumi Emmauksen tien kulkijoista (Luuk. 24: 13-35).  Sananselitysvuorossa on kappalainen Jouni Salko, kanttorina Ari Lehtonen ja Pyhän Ristin kuoro laulaa.

Kyläläiset rakensivat Vuohiniemen rukoushuoneen 1930-luvulla.  Rakennus ei ole koskaan ollut seurakunnan omistuksessa, mutta siellä järjestetään silloin tällöin seurakunnan tilaisuuksia.  Nykyisin rukoushuoneen omistaa Renkajärven suojeluyhdistys.  Messun kolehti kerätään suojeluyhdistykselle rukoushuoneen ylläpitoa varten.

Hattulan seurakunnan messua vietetään Vuohiniemen rukoushuoneessa seuraavan kerran juhannusta seuraavana sunnuntaina 23. kesäkuuta kello 10.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olen ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

kiirastorstain messu

Herramme Jeesus Kristus, sinä yönä jona hänet kavallettiin, otti leivän...

Pyhän Ristin kirkko

pääsiäisyön messu

Kristus nousi kuolleista! Pääsiäisyön messuun kokoonnutaan keskiaikaiseen Hattulan Pyhän Ristin kirkkoon. Pukeudu lämpimästi, sillä kirkossa ei ole lämmityslaitteita! Messun jälkeen pääsee Hattula-Pirttiin lämpimään nauttimaan pääsiäislammasta ja muuta hyvää.

pääsiäispäivän messu

Nyt ylistämme Jumalaa, kiitämme Poikaa ainoaa, kuoleman vallan voittajaa. Halleluja, halleluja, halleluja!" (virsi 85:1)