helatorstain messu

helatorstain messu Hattulan kirkko

Helatorstai on neljäskymmenes päivä pääsiäisestä, Kristuksen taivaaseenastumisen päivä. Tässä messussa siunataan tehtäviinsä seurakunnan isoset, jotka toimivat leireillä ryhmänjohtajina ja leirin ohjaajien apulaisina.

"Jumala nousee valtaistuimelleen,
riemuhuudot kaikuvat, pasuunat soivat.
Ylistäkää Jumalaa, kuningastamme,
ylistäkää ja laulakaa!
Hän on koko maailman kuningas.
Laulakaa hänelle psalmi.
Jumala on kansojen kuningas,
hän istuu pyhällä istuimellaan."  (Psalmi 47)

Helatorstain messussa ovat palvelusvuorossa seurakuntapastorit Tiina Heino ja Miikka Anttila, nuorisotyöntekijät Carita Rosberg ja Tapu Sirkka sekä kanttori Elina Remes.  Messun jälkeen tarjotaan kakkukahvit.

kiirastorstain messu

Herramme Jeesus Kristus, sinä yönä jona hänet kavallettiin, otti leivän...

Pyhän Ristin kirkko

pääsiäisyön messu

Kristus nousi kuolleista! Pääsiäisyön messuun kokoonnutaan keskiaikaiseen Hattulan Pyhän Ristin kirkkoon. Pukeudu lämpimästi, sillä kirkossa ei ole lämmityslaitteita! Messun jälkeen pääsee Hattula-Pirttiin lämpimään nauttimaan pääsiäislammasta ja muuta hyvää.

pääsiäispäivän messu

Nyt ylistämme Jumalaa, kiitämme Poikaa ainoaa, kuoleman vallan voittajaa. Halleluja, halleluja, halleluja!" (virsi 85:1)