messu

messu Hattulan kirkko

kuudentena sunnuntaina pääsiäisestä

"Olette saaneet Hengen, joka antaa meille lapsen oikeuden, ja niin me huudamme:  'Abba! Isä!'
Henki itse todistaa yhdessä meidän henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia.  Mutta jos olemme lapsia, olemme myös perillisiä, Jumalan perillisiä yhdessä Kristuksen kanssa; jos kerran kärsimme yhdessä Kristuksen kanssa, pääsemme myös osallisiksi samasta kirkkaudesta kuin hän."  (Kirjeestä roomalaisille, 8. luvusta)

Liturgina ja saarnaajana on Miikka Anttila, avustavana pappina Tiina Heino, ja kanttorina Elina Remes.

Hattulan kirkossa kokoonnutaan kesäkuussa 2019 messuun neljästi:  tänä sunnuntaina 2.6. ja helluntaina 9.6. sekä konfirmaatiomessuihin 16.6. klo 10 (kesä-1) ja 30.6. klo 13 (kesä-2).  Juhannuksesta alkaen elokuun loppuun asti seurakunnan jumalanpalveluselämä keskittyy keskiaikaiseen Pyhän Ristin kirkkoon, kuitenkin niin, että konfirmaatiomessut ovat muissa kirkoissa.

kiirastorstain messu

Herramme Jeesus Kristus, sinä yönä jona hänet kavallettiin, otti leivän...

Pyhän Ristin kirkko

pääsiäisyön messu

Kristus nousi kuolleista! Pääsiäisyön messuun kokoonnutaan keskiaikaiseen Hattulan Pyhän Ristin kirkkoon. Pukeudu lämpimästi, sillä kirkossa ei ole lämmityslaitteita! Messun jälkeen pääsee Hattula-Pirttiin lämpimään nauttimaan pääsiäislammasta ja muuta hyvää.

pääsiäispäivän messu

Nyt ylistämme Jumalaa, kiitämme Poikaa ainoaa, kuoleman vallan voittajaa. Halleluja, halleluja, halleluja!" (virsi 85:1)