helluntaipäivän messu

helluntaipäivän messu Hattulan kirkko

Pyhän Hengen vuodattamisen juhla seitsemän viikkoa pääsiäisestä

Jeesus sanoo opetuslapsilleen:  "Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut.  Minä jätän teille rauhan.  Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa.  Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon."  (Evankeliumista Johanneksen mukaan, luvusta 14)

Helluntai on kristillisen kirkon syntymäpäivä.  Helluntaipäivän messussa liturgina ja saarnaajana on kirkkoherra Virpi Järvinen, avustavana pappina Tiina Heino, ja kanttorina Elina Remes.  Tervetuloa!

kiirastorstain messu

Herramme Jeesus Kristus, sinä yönä jona hänet kavallettiin, otti leivän...

Pyhän Ristin kirkko

pääsiäisyön messu

Kristus nousi kuolleista! Pääsiäisyön messuun kokoonnutaan keskiaikaiseen Hattulan Pyhän Ristin kirkkoon. Pukeudu lämpimästi, sillä kirkossa ei ole lämmityslaitteita! Messun jälkeen pääsee Hattula-Pirttiin lämpimään nauttimaan pääsiäislammasta ja muuta hyvää.

pääsiäispäivän messu

Nyt ylistämme Jumalaa, kiitämme Poikaa ainoaa, kuoleman vallan voittajaa. Halleluja, halleluja, halleluja!" (virsi 85:1)