konfirmaatiomessu

konfirmaatiomessu Hattulan kirkko

Kesän ykkösriparin konfirmaatio Pyhän Kolminaisuuden päivänä

Kesän ykkösriparin nuoret, joiden leirijakso päättyi helluntaina, konfirmoidaan Pyhän Kolminaisuuden päivänä seurakunnan yhteisessä kello 10 messussa Hattulan kirkossa.  Liturgina on ykkösriparin pappi Jouni Salko ja saarnaajana teol. yo. Miikka Tarpeenniemi.  Kanttorina on Elina Remes.

"Kuinka ääretön onkaan Jumalan rikkaus,
kuinka syvä hänen viisautensa ja tietonsa!
Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa
ja jäljittämättömät hänen tiensä!
Kuka voi tuntea Herran ajatukset,
kuka pystyy neuvomaan häntä?
Kuka on antanut hänelle jotakin,
mikä hänen olisi maksettava takaisin?
Hänestä, hänen kauttaan ja häneen on kaikki.
Hänen on kunnia ikuisesti.  Aamen."  (Kirje roomalaisille, 11. luku)

– Tämän sunnuntain jälkeen Hattulan kirkossa on ennen syyskuun alkua vain kaksi jumalanpalvelusta ja nekin iltapäivisin, nimittäin kakkos- ja nelosriparien konfirmaatiomessut 30.6. ja 11.8. kello 13.  Jumalanpalveluselämä keskittyy juhannuksesta alkaen elokuun loppuun asti seurakunnan vanhaan kirkkoon, Hattulan Pyhän Ristin kirkkoon.  Kesän mittaan messua vietetään joitakin kertoja myös Tyrvännön kirkossa ja Vuohiniemen rukoushuoneessa.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olen ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Pyhän Ristin kirkko

messu

seitsemäntenä sunnuntaina helluntaista; pastori Tiina Heinon lähtösaarna

Pyhän Ristin kirkko