konfirmaatiomessu

konfirmaatiomessu Hattulan kirkko

Kesän ykkösriparin konfirmaatio Pyhän Kolminaisuuden päivänä

Kesän ykkösriparin nuoret, joiden leirijakso päättyi helluntaina, konfirmoidaan Pyhän Kolminaisuuden päivänä seurakunnan yhteisessä kello 10 messussa Hattulan kirkossa.  Liturgina ja saarnaajana on ykkösriparin pappi Jouni Salko.  Myös rippikoulun muut opettajat ovat mukana, kanttorina Elina Remes.

"Kuinka ääretön onkaan Jumalan rikkaus,
kuinka syvä hänen viisautensa ja tietonsa!
Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa
ja jäljittämättömät hänen tiensä!
Kuka voi tuntea Herran ajatukset,
kuka pystyy neuvomaan häntä?
Kuka on antanut hänelle jotakin,
mikä hänen olisi maksettava takaisin?
Hänestä, hänen kauttaan ja häneen on kaikki.
Hänen on kunnia ikuisesti.  Aamen."  (Kirje roomalaisille, 11. luku)

– Tämän sunnuntain jälkeen Hattulan kirkossa on ennen syyskuun alkua vain kaksi jumalanpalvelusta ja nekin iltapäivisin, nimittäin kakkos- ja nelosriparien konfirmaatiomessut 30.6. ja 11.8. kello 13.  Jumalanpalveluselämä keskittyy juhannuksesta alkaen elokuun loppuun asti seurakunnan vanhaan kirkkoon, Hattulan Pyhän Ristin kirkkoon.  Kesän mittaan messua vietetään joitakin kertoja myös Tyrvännön kirkossa ja Vuohiniemen rukoushuoneessa.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olen ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

helatorstain messu

Helatorstai on neljäskymmenes päivä pääsiäisestä, Kristuksen taivaaseenastumisen päivä. Tässä messussa siunataan tehtäviinsä seurakunnan isoset, jotka toimivat leireillä ryhmänjohtajina ja leirin ohjaajien apulaisina.

messu

kuudentena sunnuntaina pääsiäisestä

helluntaipäivän messu

Pyhän Hengen vuodattamisen juhla seitsemän viikkoa pääsiäisestä