Uusien nimikkolähettien vierailu

Uusien nimikkolähettien vierailu Puuhis

Lähetysilta: Hattulan seurakunnan uudet nimikkolähetit Vaula Veirala ja Jaakko Nuutila poikkeavat Parolassa ennen lähtöään Senegaliin

Tervetuloa maanantai-iltana Puuhikselle lähetysiltaan!  (Ei, siellä ei tehdä radio- eikä TV-lähetystä, vaan Senegaliin lähdössä olevat lähetystyöntekijät käyvät tutustumassa Hattulaan, ja samalla meillä on tilaisuus tutustua heihin ja heidän tulevaan työhönsä.)

Hattulan seurakunnan nimikkolähetteinä Senegalissa työskentelevät Anni ja Heikki Takko asettuvat kesän ja syksyn aikana Suomeen.  Niinpä Suomen Lähetysseura ja Hattulan seurakunta ovat sopineet, että Takkojen tilalle Hattulan nimikkoläheteiksi tulevat Vaula Veirala ja Jaakko Nuutila.  He ovat kevään aikana opiskelleet Ranskassa ranskan kieltä, joka on Senegalin virallinen kieli, ja lähtevät pian juhannuksen jälkeen Senegaliin.  Heidän matkaan siunaamisensa on sunnuntaina 16.6. heidän kotikirkossaan Nummella, mutta seuraavana päivänä he vielä piipahtavat meillä ja kertovat, millaisiin tehtäviin ovat menossa.  Lähetysiltaa isännöi kappalainen Jouni Salko.

Tule tapaamaan Vaulaa ja Jaakkoa!  Tilaisuudessa tarjotaan iltatee ja kerätään kolehti nimikkolähettiemme työn tukemiseen.  Puuhiksen ovi löytyy Wanhan Apteekin vierestä, pysäköintialue Parolantien puolella.

Hattulan seurakunnalla on viisi nimikkolähettiä (pariskunnat Senegalissa ja Kaukasuksella sekä yksi lähetystyöntekijä raamatunkäännöstyössä).  Seurakunta tukee heitä lähettäviä järjestöjä talousarviomäärärahoilla ja kolehdeilla ja rukoilee heidän puolestaan.

(Kuva:  Pietermannin Afrikan karttaa vuodelta 1891)

vuosilomalla 29.7.–25.8.2019

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olin ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)