messu

Vuohiniemen rukoushuoneessa (Puolivälintie 513)

toisena sunnuntaina helluntaista

Hattulan seurakunnan jumalanpalvelus on juhannusta seuraavana päivänä Vuohiniemessä.  Messun liturgina ja saarnaajana on kappalainen Jouni Salko; kanttorina on Elina Remes.  Kolehti kerätään rukoushuoneen ylläpitoon.

Vuohiniemen rukoushuone sijaitsee Renkajärven itäpuolella.  Parolasta sinne on oikotietä Kosken ja Takajärven kautta matkaa noin 21 kilometriä, josta sorateitä noin kaksi kolmasosaa.  Vuohiniemeen pääsee myös etelämpää Hämeen härkätien ja Myllykylän kautta.  – Tervetuloa lähempää ja kauempaa!

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olen ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

helatorstain messu

Helatorstai on neljäskymmenes päivä pääsiäisestä, Kristuksen taivaaseenastumisen päivä. Tässä messussa siunataan tehtäviinsä seurakunnan isoset, jotka toimivat leireillä ryhmänjohtajina ja leirin ohjaajien apulaisina.

kuudentena sunnuntaina pääsiäisestä

helluntaipäivän messu

Pyhän Hengen vuodattamisen juhla seitsemän viikkoa pääsiäisestä