jumalanpalvelus

jumalanpalvelus Pyhän Ristin kirkko

kolmantena sunnuntaina helluntaista

"Joutukaa, sielut, on aikamme kallis, vuotemme virtana vierivät pois... Oi valitkaa tie, joka elämään vie..." (virsi 408: 1)
Sananselitysvuorossa on kappalainen Jouni Salko ja kanttorina Ari Lehtonen.

Tässä jumalanpalveluksessa ei vietetä ehtoollista.  Pyhä ehtoollinen on tarjolla Hattulan kirkossa kello 13 alkavassa konfirmaatiomessussa.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olen ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

messu

seitsemäntenä sunnuntaina helluntaista; pastori Tiina Heinon lähtösaarna

messu

kirkastussunnuntaina

jumalanpalvelus

Sanajumalanpalveluksessa yhdeksäntenä sunnuntaina helluntaista on mukana Veteraanikuoro. Jumalanpalveluksen jälkeen kirkkomaalla lasketaan kirkon seinustalle kukat menneiden sukupolvien muistolle.