Hauhon musiikkijuhlien konsertti

Hauhon musiikkijuhlien konsertti Hattulan kirkko

Virtuosi di Kuhmo

Ohjelmassa on L. van Beethoven: Sinfonia no.6 (sov. M.G. Fischer) ja Frank Bridge: Sekstetto jousille Es-duuri.

Konserttiin Hattulan kirkossa on vapaa pääsy, mutta käsiohjelma on maksullinen.

Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesteri perustettiin vuonna 1992 jatkamaan aiemmin Kuhmon Kamarimusiikin yhteydessä toimineen samannimisen orkesterin perinteitä. Historiansa aikana orkesteri on esiintynyt suurimpien Euroopan maiden lisäksi Japanissa ja Venäjällä. VdK on niin ikään vieraillut lähes kaikilla kotimaisilla musiikkifestivaaleilla.

Orkesterin kiertueet ja Ondine-, EMI-, CPO-, ja Alba-levymerkeillä julkaistut äänitteet ovat keränneet kiittäviä arvioita maailman tärkeimmissä musiikkialan julkaisuissa. Mm. The Independent, Le Monde, Gramophone, The Strad ja BBC Music Magazine ovat ylistäneet orkesterin tasoa. Kaksi levytyksistä on myös ylittänyt Suomessa kultalevyyn oikeuttavat myyntilukemat.

Vuodesta 1995 itsenäisenä yhtyeenä toiminut Virtuosi di Kuhmo esiintyy muutamia kertoja vuosittain. Suurin osa VdK:n jäsenistä työskentelee helsinkiläisissä sinfoniaorkestereissa – osa myös esiintyy kansainvälisillä areenoilla solisteina ja kamarimuusikkona sekä opettaa eri musiikkikorkeakouluissa.

Viime aikoina Virtuosi di Kuhmo on erikoistunut esittämään suurelle jousikokoonpanolle sävellettyjä teoksia; kvintetoista nonettoihin. Tunnetuimpien teosten lisäksi VdK on etsinyt ja ottanut ohjelmistoonsa myös harvoin kuultuja sävellyksiä klassismin ja romantiikan ajalta. Virtuosi di Kuhmo pyrkii nykyisin viemään konserttejaan suurimpien kaupunkien ja musiikkifestivaalien lisäksi myös alueille missä klassisen musiikin tarjonta on vähäisempää.

Yhteisvastuukonsertti

VEDET JO VIRRATKAA Kalvolan kirkkokuoro ja Hattulan Pyhän ristin kuoro esiintyvät yhdessä ja erikseen johtajinaan Johanna Hytönen ja Ari Lehtonen

Soololaulajien harjoitukset

Hei, laulaja! Haluaisitko joskus toimia esilaulajana tai laulaa yksin seurakunnan tilaisuudessa?