Kantelekonsertti

Kantelekonsertti Pyhän Ristin kirkko

Makiko Oba ja Marja Nevankallio soittavat kanteleilla kirkonkelloteemoihin pohjautuvaa musiikkia.

Konserttiin on vapaa pääsy ja käsiohjelman voi ostaa 10 eurolla. Ohjelmassa on perinteisiä kirkonkelloaiheisia sävelmiä sekä sävellyksiä mm. Sibeliukselta, Kaskelta ja Kontiolta.

Duo Ni (Makiko Oba ja Marja Nevankallio, konserttikanteleet) on suomalais-japanilainen kanteleduo. Yhtye on konsertoinut aktiivisesti useiden vuosien ajan. Se soittaa pääasiassa uudempaa kanteleelle sävellettyä ja sovitettua taidemusiikkia, mutta myös omia sävellyksiään sekä suomalaista ja japanilaista perinnemusiikkia.

Marja Nevankallio (ent. Turu) on kanteletaiteilija, pianon- ja kanteleensoitonopettaja ja kamarimuusikko. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta v. 2006 pääaineenaan konserttikantele. Nevankallio konsertoi ja esiintyy niin sooloartistina kuin erilaisissa kokoonpanoissa, mm. Midnight Melody ja Duo Ni. Lisäksi hän opettaa Tampereen Musiikkiakatemiassa, Sastamalan musiikkiopistossa sekä Moon Music -toiminimellä Tampereen ja Helsingin seudulla.

Makiko Oba on Japanista kotoisin oleva kanteleensoittaja, joka valmistuu pian Tampereen Musiikkiakatemiasta pääaineenaan konserttikantele ja opiskelee myös Sibelius-Akatemiassa. Makiko Oba esiintyy sekä solistina että erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa Suomessa ja Japanissa.