Kesäpäivän kirkkopolkaisu 2019

Kesäpäivän kirkkopolkaisu 2019

Pyöräillen Hattulassa, Hämeenlinnassa ja Janakkalassa

Kesäpäivän kirkkopolkaisu on kolmen seurakunnan yhteinen pyöräilytapahtuma, ohjattu kierros seudun kirkkoihin. Mukaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista omin eväin. Tapahtumaan sisältyy kaksi 31 kilometrin mittaista kierrosta, joista voi polkea yhden tai molemmat. Eri suunnista tulevat polkijat tapaavat puolenpäivän aikaan Vanajan kirkolla, mutta sen jälkeenkin hämeenlinnalaiset voivat vielä lähteä kierrokselle.

Mukaan voi liittyä itselleen sopivasta paikasta seuraavien aikataulujen mukaan.  Tapahtuma on maksuton.  Tarvitset oman polkupyörän, sään mukaisen varustuksen ja omat eväät.  Useimmissa kierroksen kirkoissa pääsee myös poikkeamaan sisällä (tosin ilman polkupyörää :)

Karttaa, johon on merkitty myös aikataulu, voit katsoa tästä.

POHJOINEN KIERROS poljetaan Hattulan ja Vanajan välillä.  Hämeenlinnan keskustasta on aamulähtö kello 8.45 Linnanpuistosta (ratagolfin vierestä, Niittykuja 6) ja iltapäivälähtö Hämeenlinnan kirkosta kello 13.10 alkavan hartaushetken jälkeen.  Ohjattu kierros suuntaa Hattulan Pyhän Ristin kirkolle, jossa on hartaushetki aamupäivällä klo 9.30 ja iltapäivällä 14.00.  Aamupäivällä Hattulasta pääsee mukaan myös uudemman Hattulan kirkon (Kirkkotie 29) pysäköintialueelta kello 10.10.  Metsänkylän kartanon kohdalta (Aulangontie 550) pääsee mukaan kello 10.55 ja Hätilän kirkon kohdalta (Tuomelankatu 19, Hämeenlinna) kello 11.25.  Vanajan kirkolla on tauko noin klo 11.55-12.40.  Sieltä voi jatkaa joko takaisin Hämeenlinnan keskustaan tai lähteä kiertämään myös eteläinen kierros.

ETELÄINEN KIERROS lähtee aamulla Janakkalan Pyhän Laurin kirkolta (Hakoistentie 345), jossa on hartaus kello 9.50 (ja myöskin iltapäivällä kello 14.00).  Mukaan pääsee myös Turengin seurakuntakeskukselta (Juttilantie 2) kello 10.50 ja Vanajanlinnatien risteyksestä (Harvialantie 757) kello 11.30, josta matka jatkuu Vanajan kirkolle.  Kello 12.40 sieltä on mahdollista lähteä takaisin Janakkalaan tai kiertämään myös pohjoinen kierros.

Kyseessä ei ole urheilukilpailu vaan liikunnallinen kirkkoihin tutustuminen.  Tahti on leppoisa, liikkeellä ollessa 12-15 km/h, välillä taukoja.

Järjestäjinä ovat Hattulan, Hämeenlinna-Vanajan ja Janakkalan seurakunnat.  Tervetuloa polkemaan!

Lisätietoja antaa 23.-29.5. ja 17.6.--16.7. Hattulan kappalainen Jouni Salko, jouni.salko[ät]evl.fi

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olen ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)