messu

messu Pyhän Ristin kirkko

seitsemäntenä sunnuntaina helluntaista

"Herra sanoi Moosekselle:
'Sano Israelin kansalle:  Olkaa pyhät, sillä minä, Herra, teidän Jumalanne, olen pyhä.
-- Älkää varastako, älkää valehdelko älkääkä pettäkö toisianne.  Älkää vannoko väärin minun nimeeni, sillä jos niin teette, häpäisette Jumalanne nimen.  Minä olen Herra.
Älä tee toiselle vääryyttä äläkä ota mitään väkisin.  Älä pidä päivätyöläisen palkkaa itselläsi yli yön.  Älä pilaile kuuron kustannuksella äläkä pane estettä sokean tielle, vaan pelkää ja kunnioita Jumalaasi.  Minä olen Herra.
Älkää oikeutta jakaessanne tehkö vääryyttä.  Älä ole puolueellinen köyhän hyväksi, mutta älä myöskään suosi mahtavaa, vaan ole lähimmäisesi tuomarina oikeudenmukainen.'" (3. Moos. 19: 1,11-15)

Mitä muuta rakkaus olisi kuin kiva tunne vai onko rakkaus laisinkaan tunne?  Tunteita ei voi käskeä, mutta kun Jumala käskee meitä rakastamaan lähimmäisiämme, kyseessä ei ole mikään lievä kehotus.  Lähimmäistä rakastamalla myös kunnioitamme Jumalaa.

Heinäkuun viimeisenä sunnuntaina messussa Hattulan Pyhän Ristin kirkossa liturgina ja saarnaajana on seurakuntapastori Tiina Heino avustajanaan kirkkoherra Virpi Järvinen.  Kanttorina on Elina Remes.  Messun jälkeen tarjotaan kirkkokahvit tervetuloa!

Pyhän Ristin kirkko

juhannuspäivän jumalanpalvelus

Jo joutui armas aika: sanajumalanpalvelus Johannes Kastajan päivänä

Tyrvännön kirkko