Tuomasmessu

Tuomasmessu Hattulan kirkko

neljäntenätoista sunnuntaina helluntaista illansuussa

Syysilta on vielä valoisa, kun seurakuntaa kokoontuu Hattulan kirkkoon sanankuuloon, laulamaan, rukoilemaan ja viettämään ehtoollista.

Tuomasmessu on ehtoollisjumalanpalvelus, jonka toteutuksessa on seurakuntalaisia monissa eri tehtävissä.  Messussa soittaa bändi ja lauluryhmänä on Pyhän Ristin kuorolaisia.  Juontajana on Antti Lehtonen.  Saarnaajana ja ehtoollisen viettoa johtamassa on kappalainen Jouni Salko, mukana myös kirkkoherra Virpi Järvinen.

Tuomasmessun rukousjakson aikana voit hiljentyä rukousalttarin luona ja kirjoittaa lapulle rukouspyynnön.  Messun jälkeen nautimme kirkkosalissa iltateetä, kappalaisen kaloripommia unohtamatta.

Tervetuloa!  (Tämän sunnuntain aamupäivän messu on Tyrvännössä.)

– Ensi vuoden rippikoululaisten perheet HUOM!  Viime vuosina rippikouluun ilmoittautuminen on usein ollut iltamessussa näin syyskuun keskivaiheilla, mutta tänä vuonna se on myöhemmin syksyllä (ei siis tämän Tuomasmessun yhteydessä) ja hieman eri tavalla kuin ennen.  Aiheesta on tulossa kirje vuonna 2005 syntyneille seurakuntalaisille.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olin ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Tyrvännön kirkko

messu