pyhäinpäivän messu

pyhäinpäivän messu Tyrvännön kirkko

"Autuaita kärsivälliset, he perivät maan. Autuaita ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano: heidät ravitaan. Autuaita ne, jotka toisia armahtavat: heidät armahdetaan."

Pyhäinpäivän messussa Tyrvännön kirkossa luetaan edellisen pyhäinpäivän jälkeen hautaan siunattujen seurakuntalaisten nimet.  Kirkkoon tulija voi halutessaan sytyttää siellä kynttilän edesmenneiden rakkaiden muistolle.

Sana "pyhä" ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin.  Jokainen Kristuksen oma on pyhä, sillä pyhyys ei oikeastaan ole ominaisuus.  Pyhyys on paikka Jeesuksen laumassa; siellä saamme olla autuaita, siis tosi onnellisia myös murheen, vääryyden ja vainon keskellä.

Messun liturgina ja saarnaajana on seurakuntapastori Miikka Anttila; kappalainen Jouni Salko avustaa.  Pyhän Ristin kuoro laulaa; sen johtajana ja muissa kanttorin tehtävissä on Ari Lehtonen.  Messussa kerätään kolehti Koivikko-kodin tukemiseksi.  (Koivikko-koti on saattohoitokoti Hämeenlinnassa.)

Hattulan kirkossa on pyhäinpäivän tilaisuus lauantai-iltana.

Varhaiskasvatuksen ja diakonian pappi

Teologinen blogi perikoopit.blogspot.fi