messu

Vuohiniemen rukoushuoneessa (Puolivälintie 513)

kahdentenakymmenentenäensimmäisenä sunnuntaina helluntaista

Taivasten valtakuntaa voi verrata kuninkaaseen, joka valmisti häät pojalleen – niin Jeesus kertoi.  Kuningas lähetti palvelijoitaan kutsumaan häävieraita... vaan kuinkas sitten kävikään?  Evankeliumi on ilosanoma, mutta tänään siinä on surumielinen kaiku:  "Monet ovat kutsuttuja, mutta harvat valittuja."  (Matteus 22: 14)

Pyhäinpäivän jälkeisenä sunnuntaina Hattulan kirkoissa ei vietetä jumalanpalvelusta, vaan seurakunta kokoontuu Vuohiniemessä Renkajärven tuntumassa.  Kyläläiset rakensivat sinne rukoushuoneen 1930-luvulla, eikä rakennus ole koskaan ollut Hattulan seurakunnan omistuksessa.  Messussa kerätään kolehti yhdistykselle, joka huolehtii rukoushuoneen kunnossapidosta.

Tässä messussa papin tehtävissä on Hattulan kappalainen Jouni Salko ja kanttorina Karo Suopuro.  – Seuraava jumalanpalvelus Vuohiniemessä on joulumessu tapaninpäivänä.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olin ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Tyrvännön kirkko

yhdeksäntenätoista sunnuntaina helluntaista