Raamatunselitystä ja kulttuurihistoriaa

su 3.11. kello 18.00 - kello 19.15

Raamatunselitystä ja kulttuurihistoriaa

Juteinitalon auditorio, Kauppatie 3, Parola

Tuhlatut leiviskät: eurooppalaista historiaa ja raamatunselitystä. Matteuksen evankeliumin 25. luvusta kertoo uusvanhoine tulkintoineen kappalainen Jouni Salko.

Miten liittyvät toisiinsa muinaiset painomitat, Topeliuksen runous, uskonpuhdistus, kapitalismi, työmoraali, Euroopan juutalaisvainot ja valistusaatteet?

Maanosamme historian ja Matteuksen evankeliumin kimpussa on pastori, Hattulan kappalainen Jouni Salko.  Jos rohkenet, voit lukea jo kotona Matt. 24:45–25:30, ja voit myös tuoda Raamatun mukanasi, mutta Juteinitaloon voi tulla kuulolle myös kylmiltään.

Hattulan ev.-lut. seurakunnan kirkoissa ei tänä sunnuntaina ole jumalanpalveluksia  – messu on aamupäivällä Vuohiniemessä –  mutta Raamattuun voi perehtyä näinkin, ja myös sen tulkinnan historiaan.  Esitelmäsarjan toinen osa on viikkoa myöhemmin 10.11. samassa paikassa, ja silloin tarkastellaan Matteuksen evankeliumin 25. luvun loppuosaa.


kappalainen
Pappilanniementie 9
13880 Hattula

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olin ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Katso myös

ke 27.11. klo 18.00

Huilis

Aikuisten raamattupiiri

Apostolien tekojen tutkimista yhdessä
ke 11.12. klo 18.00

Huilis

Aikuisten raamattupiiri

Apostolien tekojen tutkimista yhdessä