messu Hattulan kirkko

uskonpuhdistuksen muistopäivänä

"Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka uskovat..." (Kirjeestä roomalaisille, ensimmäisestä luvusta)

Isänpäivälle osuu tänä vuonna uskonpuhdistuksen muistopäivä.  Uskonpuhdistus eli reformaatio tarkoittaa, että seurakunnan elämästä ja opetuksesta karsitaan turhat rönsyt pois ja palataan uskon perusteisiin – oikeastaan uskonpuhdistuksen ei siis kuulu olla muistelun kohde!  Kuitenkin ajattelemme myös viisisataa vuotta sitten käynnissä ollutta uskonpuhdistusta, joka toi melkoisia muutoksia seurakuntaelämään Hattulassakin.

Messua johtaa kirkkoherra Virpi Järvinen avustajanaan kappalainen Jouni Salko.  Kanttori Elina Remes johtaa laulua ja huolehtii soitosta.  Kolehti kerätään Suomen Evankelisluterilaiselle Opiskelija- ja Koululaislähetykselle (OPKO).

Tyrvännön kirkko

yhdeksäntenätoista sunnuntaina helluntaista