Raamatunselitystä ja kulttuurihistoriaa

Raamatunselitystä ja kulttuurihistoriaa

Juteinitalon auditorio, Kauppatie 3

Vähäisimmät veljet: eurooppalaista historiaa ja raamatunselitystä. Matteuksen evankeliumin 25. luvusta esitelmöi uusvanhoine tulkintoineen kappalainen Jouni Salko (jälkimmäinen kahdesta esitelmästä)

Kahdesta esitelmästä jälkimmäisessä syynissä on sääty-yhteiskunnan horjuminen Euroopassa sekä Matteuksen evankeliumin 25. luvun jakeet 31─46.  Keitä ovat "vähäisimmät veljet", joita aivan erityisesti on autettava?  Raamatun kertomuksen merkityksestä ja kulttuurin muutosten vaikutuksesta sen ymmärtämiseen kertoo pastori, kappalainen Jouni Salko.  Tervetuloa!  Kolehtia ei kerätä!

Edellinen esitelmä oli sunnuntai-iltana 3.11. samassa paikassa.  Tämä toinen esitelmä ei edellytä, että olisi ollut paikalla kuulemassa ensimmäistä.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olin ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Huilis

Aikuisten raamattupiiri