Valteen-Salimäen diakoniapiiri

Hattula-Pirtissä (Museotie 7)

Sanaa, säveliä ja kaffetta hyvässä seurassa

Valteen-Salimäen diakoniapiiri on toiminut jo yli 80 vuotta, enimmäkseen kodeissa.  Tällä kertaa kokoontuminen on kuitenkin Hurttalan ja Herniäisten kylien rajamailla Hattula-Pirtissä, Vanajaveden rantamilla.  Mukana kappalainen Jouni Salko.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olin ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

messu

tuomiosunnuntaina, omaishoitajien kirkkopyhä ja nimikkolähetin vierailu, soittamassa Kaikille avoin kelloyhtye

Huilis

Aikuisten raamattupiiri