messu Hattulan kirkko

ensimmäisenä adventtisunnuntaina

"Jeesus nousi ratsaille.  Monet levittivät vaatteitaan tielle, toiset taas lehviä, joita he katkoivat tienvarresta.  Ja ne, jotka kulkivat hänen edellään ja perässään, huusivat:
Hoosianna!  Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä!
Siunattu isämme Daavidin valtakunta, joka nyt tulee!
Hoosianna korkeuksissa!"  (Markus 11: 7-10)

Nonni.  Nyt ne maalaiset tulivat tänne remuamaan... eikä tämä stoori oikeastaan edes kuuluisi joulun edelle, kun palmusunnuntaista tässä kerrotaan.  Mutta emme näytä hapanta naamaa, ethän sinäkään!  Tervetuloa näin kirkkovuoden aluksi Hattulan kirkkoon laulamaan hoosiannaa, kuulemaan Pyhän Ristin kuoroa ja Jumalan sanaa sekä rukoilemaan ja nauttimaan pyhää ehtoollista!  – Niin, ja tietysti sytytämme sen ensimmäisen adventtikynttilän.

Sananselitysvuorossa ja ehtoollisen viettoa johtamassa on seurakuntapastori Miikka Anttila.  Avustavana pappina on kirkkoherra Virpi Järvinen.  Kanttorina ja kuoron johtajana on Ari Lehtonen.  Messussa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuralle sovinnon ja rauhan työhön maailmalla.

(Kuvalähde:  clipart-library.com, kuvaa muokattu)

Varhaiskasvatuksen ja diakonian pappi

Teologinen blogi perikoopit.blogspot.fi