itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus

itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Hattulan kirkko

(sanajumalanpalvelus ja seppelten lasku sankarihaudoille)

Satakaksi vuotta sen jälkeen, kun Suomen eduskunta hyväksyi senaatin laatiman itsenäisyysjulistuksen, seurakunta kokoontuu Hattulan kirkkoon sanankuuloon ja kiittämään Jumalaa.  Jumalanpalveluksen päätteeksi siirrymme seppelpartioiden perässä sankarihautausmaalle.  (Tyrvännön kirkossa ei ole jumalanpalvelusta itsenäisyyspäivänä, mutta seppelpartio vie seppeleet sinnekin.)

"Kun syötte itsenne kylläisiksi, kiittäkää Herraa, Jumalaanne, siitä hyvästä maasta, jonka hän on teille antanut.  Varokaa unohtamasta Herraa, Jumalaanne.  Noudattakaa aina hänen käskyjään, lakejaan ja säädöksiään, jotka minä teille nyt annan.
Kun saatte syödä itsenne kylläisiksi, kun rakennatte kauniita taloja ja asutte niissä, kun nautakarjanne, lampaanne ja vuohenne lisääntyvät, kun teille kertyy hopeaa ja kultaa ja koko omaisuutenne kasvaa, varokaa tulemasta ylpeiksi ja unohtamasta Herraa, Jumalaanne."  (Viidennen Mooseksen kirjan kahdeksannesta luvusta)

Palvelusvuorossa ovat kirkkoherra Virpi Järvinen, kanttori Elina Remes ja Veteraanikuoro.  Jumalanpalveluksessa kerätään kolehti Veteraanivastuu ry:lle sotiemme veteraanien parissa tehtävän hengellisen työn tukemiseen.

Pyhän Ristin kirkko

Lyhtykirkko

Hyvä Tuomas joulun tuopi

Marttaristillä

Metsäkirkko

Lyhyehkö, jouluun vivahtava ulkoilmatilaisuus; yhteislaulua ja Raamatun sanaa metsän siimeksessä. Yhteiskuljetus Parolasta.