messu Hattulan kirkko

"Nyt syttyy toinen kynttilä
ja valo laajenee.
Suo Isä tänne Jeesuksen,
se hetki lähenee." (virsi 13: 2)

Toisena adventtisunnuntaina katse tähyää sekä jouluun, jolloin muistamme Jeesuksen ensimmäistä tulemista pienenä lapsena, että hänen toista tulemistaan kunniassa (latinaksi adventus glorificationis).  Kuulemme Evankeliumista Luukkaan mukaan Jeesuksen sanat:  "Pitäkää vaatteenne vyötettyinä ja lamppunne palamassa.  Olkaa niin kuin palvelijat, jotka odottavat isäntäänsä häistä valmiina heti avaamaan oven, kun hän tulee ja kolkuttaa –– Olkaa tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista." (Luukas 12: 35-40)

Messussa Hattulan kirkossa sananselitysvuorossa ja ehtoollisen viettoa johtamassa on kappalainen Jouni Salko.  Avustavana pappina on Miikka Anttila ja kanttorina Elina Remes. Kaikille avoin kelloyhtye soittaa, kokoontuminen alkaen klo 9.30. Kolehti kerätään Suomen Lähetyslentäjille (MAF Suomi), jotka kuljettavat avustustarvikkeita ja lähetystyöntekijöitä kehitysmaiden vaikeakulkuisilla ja turvattomilla alueilla.  Tervetuloa!

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olin ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

valvomisen sunnuntaina

tuomiosunnuntaina