messu

"Nyt syttyy toinen kynttilä
ja valo laajenee.
Suo Isä tänne Jeesuksen,
se hetki lähenee." (virsi 13: 2)

Toisena adventtisunnuntaina katse tähyää sekä jouluun, jolloin muistamme Jeesuksen ensimmäistä tulemista pienenä lapsena, että hänen toista tulemistaan kunniassa (latinaksi adventus glorificationis).  Kuulemme Evankeliumista Luukkaan mukaan Jeesuksen sanat:  "Pitäkää vaatteenne vyötettyinä ja lamppunne palamassa.  Olkaa niin kuin palvelijat, jotka odottavat isäntäänsä häistä valmiina heti avaamaan oven, kun hän tulee ja kolkuttaa –– Olkaa tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista." (Luukas 12: 35-40)

Messussa Hattulan kirkossa sananselitysvuorossa ja ehtoollisen viettoa johtamassa on kappalainen Jouni Salko.  Avustavana pappina on Miikka Anttila ja kanttorina Elina Remes. Kaikille avoin kelloyhtye soittaa, kokoontuminen alkaen klo 9.30. Kolehti kerätään Suomen Lähetyslentäjille (MAF Suomi), jotka kuljettavat avustustarvikkeita ja lähetystyöntekijöitä kehitysmaiden vaikeakulkuisilla ja turvattomilla alueilla.  Tervetuloa!

kappalainen (osa-aik.)

Vuosilomalla 3.8.-30.8.2020

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)