Ventolan Kauneimmat joululaulut

Ventolantie 48

kolehti lähetystyölle

Tervetuloa (!) talvisena (?) tiistai-iltapäivänä Vanajaveden rantamille Ventolaan laulamaan Kauneimpia joululauluja ja nauttimaan kupponen kuumaa.  Ventolantie erkanee Kirkkotieltä Mierolan sillan kupeesta.

Tilaisuuden juontaa kappalainen Jouni Salko.

Kauneimmat joululaulut on Suomen Lähetysseura r.y:n brändi ja varainhankintakeino. Lähetysseura painattaa lauluvihkot ja toimittaa ne veloituksetta seurakuntiin. Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa kerätyt kolehdit tilitetään vastavuoroisesti Lähetysseuran joulukeräykseen.

kappalainen (osa-aik.)

Vuosilomalla 3.8.-30.8.2020

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)