Lyhtykirkko

la 21.12. kello 20.00 - la 21.12. kello 20.40
Pyhän Ristin kirkko

Hyvä Tuomas joulun tuopi

Apostoli Tuomaan päivän iltana, tänä vuonna lauantaina, seurakunta kokoontuu Pyhän Ristin kirkossa.  Tässä keskiaikaisessa kirkossamme ei ole koskaan ollut lämmityslaitteita eikä ole nytkään – pukeudu siis lämpimästi!

Voit tuoda oman lyhtysi, mutta vain sähkölyhdyt saa tuoda sisälle kirkkosaliin.  Öljylamput ja kynttilälyhdyt on jätettävä jumalanpalveluksen ajaksi asehuoneeseen paloturvallisuuden vuoksi, sillä kirkkosalin puinen lattia on 226 vuotta vanha.  Tilaisuuden päätteeksi kierrämme ulkona kirkon ympäri ja suunnistamme sitten Hattula-Pirttiin, ja silloin lyhty on hyvä olla mukana.  Pirtissä voi lämmitellä ja nauttia kuumasta glögistä ja hyvästä seurasta.  Tarjoilusta voi antaa siellä vapaaehtoisen käteismaksun lähetystyön hyväksi.  (Myös kirkkosalissa voi sujauttaa rahan kirstuun, mutta varsinaista kolehtia tässä tilaisuudessa ei kerätä.)

Iltakahdeksalta alkava jumalanpalvelus on lyhyehkö; viivymme kirkkosalissa vain puolisen tuntia ennen kierrosta ulkona.  Virsikirjaa et tällä kertaa tarvitse – hämärässä sitä voisi olla vaikea lukea.  Pyhän Ristin kuoro laulaa Ari Lehtosen johdolla.  Papin tehtävissä on kappalainen Jouni Salko.

"Maa on niin kaunis,
ihana on sielujen toiviotie.
Maailman kautta kuljemme laulain,
taivasta kohti matka vie." (B.S.Ingemann, virsi 30)

kappalainen (osa-aik.)

Vuosilomalla 3.8.-30.8.2020

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)