Metsäkirkko

Metsäkirkko

Marttaristillä

Lyhyehkö, jouluun vivahtava ulkoilmatilaisuus; yhteislaulua ja Raamatun sanaa metsän siimeksessä. Yhteiskuljetus Parolasta.

Neljäntenä adventtisunnuntaina illalla kokoonnumme jo perinteeksi tulleeseen tapaan lyhyeen jumalanpalvelukseen taivasalle – pukeuduthan siis sään mukaisesti!  Laulamme yhdessä joululauluja; et tarvitse virsikirjaa.  Metsäkirkkohetken päätteeksi on tarjolla kuumaa mehua.  Tervetuloa!

Tapahtumapaikka on metsässä Kansionmäen länsipuolella noin viisi kilometriä Parolasta luoteeseen GPS-koordinaattipisteen P 61,0804° / I 24,302° lähellä.  Autolla pääsee Rannikontien ja Marttaristintien risteykseen (osoitteet Rannikontie 226 ja Marttaristintie 250, GPS-koordinaatit P 61,0796° / I 24,3011°).  Risteyksestä on reilun sadan metrin kävelymatka tapahtumapaikalle.  Metsäteiden varsilla on kuitenkin hyvin rajoitetusti pysäköintitilaa.  Onkin suositeltavaa käyttää ilmaista yhteiskuljetusta, joka lähtee Parolan Säästöpankkitorilta kello 15.10 ja tulee tilaisuuden jälkeen sinne takaisin.

Tilaisuuden järjestävät Hattula-Tyrvännön reserviläiset ja Hattulan ev.-lut. seurakunta.  Papin ja lukkarin tehtävissä on kappalainen Jouni Salko.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olin ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

messu

ensimmäisenä adventtisunnuntaina

Tyrvännön kirkko

Enkelikirkko