Metsäkirkko

Metsäkirkko

Marttaristillä

Lyhyehkö, jouluun vivahtava ulkoilmatilaisuus; yhteislaulua ja Raamatun sanaa metsän siimeksessä. Yhteiskuljetus Parolasta.

Neljäntenä adventtisunnuntaina illalla kokoonnumme jo perinteeksi tulleeseen tapaan lyhyeen jumalanpalvelukseen taivasalle – pukeuduthan siis sään mukaisesti!  Laulamme yhdessä joululauluja; et tarvitse virsikirjaa.  Metsäkirkkohetken päätteeksi on tarjolla kuumaa mehua.  Tervetuloa!

Tapahtumapaikka on metsässä Kansionmäen länsipuolella noin viisi kilometriä Parolasta luoteeseen GPS-koordinaattipisteen P 61,0804° / I 24,302° lähellä.  Autolla pääsee Rannikontien ja Marttaristintien risteykseen (osoitteet Rannikontie 226 ja Marttaristintie 250, GPS-koordinaatit P 61,0796° / I 24,3011°).  Risteyksestä on reilun sadan metrin kävelymatka tapahtumapaikalle.  Metsäteiden varsilla on kuitenkin hyvin rajoitetusti pysäköintitilaa.  Onkin suositeltavaa käyttää ilmaista yhteiskuljetusta, joka lähtee Parolan Säästöpankkitorilta kello 15.10 ja tulee tilaisuuden jälkeen sinne takaisin.

Tilaisuuden järjestävät Hattula-Tyrvännön reserviläiset ja Hattulan ev.-lut. seurakunta.  Papin ja lukkarin tehtävissä on kappalainen Jouni Salko.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)