Jouluaaton jumalanpalvelus

ti 24.12. kello 16.00
Hattulan kirkko

Perinteinen "aattokirkko" ilman ehtoollisen viettoa Hattulan kirkossa

Keisari kaukana Roomassa vähät välittää vaivoista, joita alamaisille aiheutuu hänen hallintomääräyksistään.  Majatalon isäntä sentään tekee parhaansa löytääkseen nuorelle naiselle edes siedettävän paikan synnyttämistä varten.  Ja paimenet... no... he saavat elämänsä sätkyn!

Aurinko on jo laskenut, kun seurakunta kokoontuu Hattulan kirkkoon kuulemaan ja laulamaan joulun sanomaa sekä rukoilemaan rauhaa rauhattomaan maailmaan.  Papin tehtävissä on kappalainen Jouni Salko, urkurina Elina Remes ja laulajana Rauno Rantaniemi. Tervetuloa!

Kolehti kerätään Suomen Lähetysseuralle Hattulan seurakunnan nimikkolähettien, Senegalissa toimivien Jaakko Nuutilan ja Vaula Veiralan työn tukemiseen.


Ota yhteyttä

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen ollut "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

kanttori

Virkavapaalla 31.5.2022 asti, sijaisena Ari Lehtonen.