Jouluaaton jumalanpalvelus

Tyrvännön kirkko

Perinteinen "aattokirkko" ilman ehtoollisen viettoa Tyrvännössä – kannattaa tulla ajoissa, jos haluat hyvän paikan!

Keisari kaukana Roomassa vähät välittää vaivoista, joita alamaisille aiheutuu hänen hallintomääräyksistään.  Majatalon isäntä sentään tekee parhaansa löytääkseen nuorelle naiselle edes siedettävän paikan synnytystä varten.  Ja paimenet... no... he saavat elämänsä sätkyn!

Joulun sanoma ja musiikki sekä koolla oleva seurakunta täyttävät jälleen kerran Tyrvännön kirkon.  Papin tehtävissä on kappalainen Jouni Salko ja kanttorina Ari Lehtonen.  Lauluryhtymä Myöhäset esiintyy sopivissa väleissä.  Tervetuloa!

Kolehti kerätään Lähetysyhdistys Kylväjälle Hattulan seurakunnan nimikkolähettien Pauliina ja Mika Tyllilän työn tukemiseen.

kappalainen (osa-aik.)

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)