Jouluaaton jumalanpalvelus

Jouluaaton jumalanpalvelus Tyrvännön kirkko

Perinteinen "aattokirkko" ilman ehtoollisen viettoa Tyrvännössä – kannattaa tulla ajoissa, jos haluat hyvän paikan!

Keisari kaukana Roomassa vähät välittää vaivoista, joita alamaisille aiheutuu hänen hallintomääräyksistään.  Majatalon isäntä sentään tekee parhaansa löytääkseen nuorelle naiselle edes siedettävän paikan synnytystä varten.  Ja paimenet... no... he saavat elämänsä sätkyn!

Joulun sanoma ja musiikki sekä koolla oleva seurakunta täyttävät jälleen kerran Tyrvännön kirkon.  Papin tehtävissä on kappalainen Jouni Salko ja kanttorina Ari Lehtonen.  Lauluryhtymä Myöhäset esiintyy sopivissa väleissä.  Tervetuloa!

Kolehti kerätään Lähetysyhdistys Kylväjälle Hattulan seurakunnan nimikkolähettien Pauliina ja Mika Tyllilän työn tukemiseen.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olin ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus

(sanajumalanpalvelus ja seppelten lasku sankarihaudoille)

Pyhän Ristin kirkko

Lyhtykirkko