messu Tuulia-kodissa

su 29.12. kello 10.00

messu Tuulia-kodissa

Tuulia-kodin sali, Vanhainkodintie 5, Katinala

Ensimmäisenä sunnuntaina joulusta Hattulan seurakunnan jumalanpalvelus vietetään kodikkaasti Tuulia-kodissa Katinalassa. Kaikki ovat sinne tervetulleita.

"Kaukainen risti varjonsa luo, luo.
Sieluhun äidin kivun se tuo.
Pääsiäisaamu tuskan kerran poistaa,
riemu täyttää ylösnousemuksen maan.
Rauhainen mieli rukousta toistaa.
Maariainen tuutii seimen pienoistaan."  (Aune Perälä)

Kaunis jouluhymni yhdistää Marian ilon lapsen syntymästä pitkänperjantain tuskaan aivan kuten tämän sunnuntain evankeliumi, jossa vanha Simeon kertoo Marialle:  "Sinun omankin sydämesi läpi on miekka käyvä" (Luukas 2: 35).  Apostoli Paavali kertoo kirjeessään galatalaisille, mikä oli kaiken tarkoitus:  Kun aika oli täyttynyt, Jumala lähetti tänne Poikansa.  Naisesta hän syntyi ja tuli lain alaiseksi lunastaakseen lain alaisina elävät vapaiksi, että me pääsisimme lapsen – Jumalan lapsen – asemaan.

Tänä sunnuntaina Hattulan seurakunnan jumalanpalvelus ei ole kirkossa, vaan yhteiseen messuun kokoonnutaan Tuulia-kotiin Katinalaan.  Papin tehtävissä on kirkkoherra Virpi Järvinen ja kanttorina Annele Heikkilä.  Kolehti kerätään Evankeliselle lähetysyhdistykselle (ELY) lapsi- ja perhetyöhön Suomessa ja Virossa.


Katso myös

su 19.1. klo 10.00

Tyrvännön kirkko

messu

toisena sunnuntaina loppiaisesta
su 19.1. klo 18.00

Hattulan kirkko

messu

Pyhän Henrikin muistopäivän iltana
su 26.1. klo 10.00

Hattulan kirkko

messu

Tämä messu on "juonnettu jumis", "riparimessu" erityisesti rippikoululaisia ajatellen ja osa heidän opastamistaan jumalanpalvelukseen, mutta myös rippikoululaisten kotiväki ja koko seurakunta on tervetullut kirkkoon.