messu Tuulia-kodissa

messu Tuulia-kodissa

Tuulia-kodin sali, Vanhainkodintie 5, Katinala

Ensimmäisenä sunnuntaina joulusta Hattulan seurakunnan jumalanpalvelus vietetään kodikkaasti Tuulia-kodissa Katinalassa. Kaikki ovat sinne tervetulleita.

"Kaukainen risti varjonsa luo, luo.
Sieluhun äidin kivun se tuo.
Pääsiäisaamu tuskan kerran poistaa,
riemu täyttää ylösnousemuksen maan.
Rauhainen mieli rukousta toistaa.
Maariainen tuutii seimen pienoistaan."  (Aune Perälä)

Kaunis jouluhymni yhdistää Marian ilon lapsen syntymästä pitkänperjantain tuskaan aivan kuten tämän sunnuntain evankeliumi, jossa vanha Simeon kertoo Marialle:  "Sinun omankin sydämesi läpi on miekka käyvä" (Luukas 2: 35).  Apostoli Paavali kertoo kirjeessään galatalaisille, mikä oli kaiken tarkoitus:  Kun aika oli täyttynyt, Jumala lähetti tänne Poikansa.  Naisesta hän syntyi ja tuli lain alaiseksi lunastaakseen lain alaisina elävät vapaiksi, että me pääsisimme lapsen – Jumalan lapsen – asemaan.

Tänä sunnuntaina Hattulan seurakunnan jumalanpalvelus ei ole kirkossa, vaan yhteiseen messuun kokoonnutaan Tuulia-kotiin Katinalaan.  Papin tehtävissä on kirkkoherra Virpi Järvinen ja kanttorina Annele Heikkilä.  Kolehti kerätään Evankeliselle lähetysyhdistykselle (ELY) lapsi- ja perhetyöhön Suomessa ja Virossa.

messu

toisena adventtisunnuntaina

messu

kolmantena adventtisunnuntaina