Loppiaisen messu

Epifania, suomeksi tuttavallisemmin loppiainen, osuu vuonna 2020 maanantaille.

Tammikuun kuudes päivä on hyvin vanha kristillinen juhlapäivä, jonka aihe on vaihdellut aikojen saatossa.  Nykyään se on meille pyhäpäivä, jolloin Raamatusta luetaan idän tietäjistä, jotka toivat lahjoja Jeesus-lapselle.  Koska he olivat ensimmäiset vieraiden kansojen edustajat, jotka tapasivat Jeesuksen, loppiainen on meille myös lähetystyön juhlapyhä.  Messun liturgina ja saarnaajana on Jouni Salko, avustavana pappina Virpi Järvinen ja kanttorina Annele Heikkilä.  Tervetuloa!

Kuvalähde:  depositphotos.com

kappalainen (osa-aik.)

Vuosilomalla 3.8.-30.8.2020

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)