kynttilänpäivän perhekirkko

su 2.2. kello 10.00 - su 2.2. kello 10.45

Kynttilänpäivä on neljäskymmenes päivä joulusta. Jumalanpalveluksen aiheena on Jeesus-lapsen tuominen Jerusalemin temppeliin, jossa vastaan tuli vanha Simeon. Hattulassa lapset ja muutkin saavat tulla kirkkoon perhejumalanpalvelukseen, jonka jälkeen kirkonmäellä alkaa talvitapahtuma.

Simeon sanoi:  "Herra... ...silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi,
jonka olet kaikille kansoille valmistanut:
valon, joka koittaa pakanakansoille,
kirkkauden, joka loistaa kansallesi Israelille." (Luukas 2: 30-32)

Mitähän Simeon mahtoi nähdä, kun näki, että vauvasta tulee pelastaja?  Siitä kertoo Jouni-pappi.  Elina-kanttori laulattaa seurakuntaa.  Pyhän Ristin kuoro laulaa.

Kynttilänpäivän perhekirkko kestää noin 45 minuuttia.  Tällä kertaa emme vietä pyhää ehtoollista.

Perhekirkon jälkeen valmisteluissa menee pieni hetki, ja sitten (noin kello 11) alkaa kirkonmäen talvitapahtuma.  Jos maassa on lunta, pulkka kannattaa ottaa mukaan kirkkoon, ja joka tapauksessa kirkonmäeltä saa edulliseen hintaan syötävää, niin ettei tarvitse kiirehtiä kotiin lounaalle.

(Kuva:  Rembrandtin maalaus vuodelta 1669)

kappalainen (osa-aik.)

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)