messu

kolmantena sunnuntaina ennen paastonaikaa

”Me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua.  Mitä me siitä saamme?”

Pietarin äänensävy on kiristynyt, kun hän puhuttelee Jeesusta omasta ja kaveriensa puolesta.  Jeesus oli juuri sanonut, että ihmisen on mahdotonta pelastua, mahdotonta päästä taivaan valtakuntaan (Matt. 19: 24-26).  Eivätkö riitä edes ne uhraukset, joita Jeesuksen lähimmät seuraajat olivat tehneet?  He olivat luopuneet kaikesta ja seuranneet häntä, mutta Jeesus ei näytä antavan sille arvoa – mutta kyllä siitä hyvästä täytyy jotakin saada, jotain palkkiota!

Mitähän Jeesus vastaa?  Päivän evankeliumista sen kuulemme.  Sananselitysvuorossa ja messun liturgina on Miikka Anttila, avustavana pappina Jouni Salko ja kanttorina Elina Remes.  Kaikille avoin kelloyhtye soittaa messussa (kokoontuminen kirkossa klo 9.30 alkaen).

Kirkkovuodessa ollaan jo niin pitkällä, että katse kääntyy kohti paastonaikaa ja pääsiäistä.  Tämän sunnuntain vanha nimitys on "Septuagesima" eli "seitsemäskymmenes", mikä on hieman harhaanjohtavaa, koska pääsiäiseen ei enää ole seitsemääkymmentä päivää vaan kuusikymmentäkolme päivää, siis yhdeksän viikkoa.

Varhaiskasvatuksen ja diakonian pappi Vuosilomalla 13.7-9.8.2020

Teologinen blogi perikoopit.blogspot.fi