Ihalemmentien kinkerit

Marja-Liisa Ihaniemellä, Markkulanmäentie 33

Kinkereillä ei nykyään kuulustella sisä- eikä ulkolukutaitoa, mutta siellä voi oppia uutta. Tänä vuonna kinkeriaiheena on lähetystyö, joskin kolehti kerätään tuttuun tapaan Yhteisvastuukeräykselle. Kanttori laulattaa virsiä.

Entiset Ihalemmen, Leiniälän ja Pelkolan kinkeripiirit on yhdistetty Ihalemmentien piiriksi, jonka kinkerit ovat tänä vuonna osoitteessa Markkulanmäentie 33, siis perinteiseen tapaan seurakuntalaisen kodissa.  Mukaan saa tulla myös Sattulasta ja kauempaakin -- nykyään saa käydä muillakin kuin oman kylän kinkereillä!  Tervetuloa!

Kappalainen Jouni Salko johdattelee tämän vuoden kinkeriaiheeseen, lähetystyöhön.  Kanttorina on Elina Remes.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)