Pappilanniemen-Poransaaren-Rahkoilan kinkerit

Pappilanniemi

Kinkereillä ei nykyään kuulustella sisä- eikä ulkolukutaitoa, mutta siellä voi oppia uutta. Tänä vuonna kinkeriaiheena on lähetystyö, joskin kolehti kerätään tuttuun tapaan Yhteisvastuukeräykselle. Kanttori laulattaa virsiä.

Kinkerit ovat perinteinen kyläkohtainen seurakunnan toiminnan muoto.  Kinkereitä pidetään yleensä kodeissa tai kylätaloissa, mutta tällä kertaa nämä kinkerit ovat seurakunnan tilassa Pappilanniemen entisen sairaalan toisessa kerroksessa, jossa seurakunnan toimistot ovat evakossa.  (Paikalle kannattaa tulla ajoissa, sillä talon ulko-ovi lukittuu muutama minuutti iltakuuden jälkeen niin, ettei liiketunnistin enää avaa ovea ulkoapäin tulevalle -- sisältä pääsee ulos vielä illemmallakin!)

Nykyään saa käydä muillakin kuin oman kylän kinkereillä, joten mukaan saa tulla vaikkapa Pekolasta tai Mierolasta tai kauempaakin!  Kinkeriaiheeseen johdattelee kappalainen Jouni Salko.  Kanttorina on Elina Remes.

kappalainen (osa-aik.)

Vuosilomalla 3.8.-30.8.2020

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)