messu

pasuunaa soittava sinipukuinen enkeli, puinen veistos Tyrvännön kirkossa
Tyrvännön kirkko

kolmantena paastonajan sunnuntaina

"Tiedän sinun tekosi:  et ole kylmä etkä kuuma.  Kunpa olisitkin joko kylmä tai kuuma!  Mutta sinä olet haalea, et kuuma etkä kylmä, ja siksi minä oksennan sinut suustani. – – Jokaista, jota rakastan, minä nuhtelen ja kuritan.  Tee siis parannus, luovu penseydestäsi."  (Johanneksen Ilmestys 3: 15-16, 19, viesti Laodikean seurakunnalle)

Matka kohti pääsiäistä jatkuu.  Tyrvännön kirkossa liturgina ja saarnaajana on Virpi Järvinen avustajanaan seurakunnan uusi työntekijä, teologian maisteri Aleksi Riikonen. Kanttorina on Ari Lehtonen.

kappalainen (osa-aik.)

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)