Tuomasmessu

Valokuva tuomasmessusta maaliskuussa 2019 Hattulan kirkossa, seurakuntaa pylväiden lomassa ja kuoro kirkon kuorissa

kolmantena paastonajan sunnuntaina

Tuomasmessu on jumalanpalvelus, jossa monipuoliselle musiikille ja rukoukselle annetaan aikaa.  Musiikista vastaavat Ari Lehtonen, Pyhän Ristin kuoro ja bändi.  Palvelutehtävissä on useita seurakuntalaisia sekä papit Virpi Järvinen ja Jouni Salko, viimeksi mainittu saarnavuorossa.

Kirkon pääsisäänkäynnin luona on pumppupullossa käsidesiä; käytäthän sitä.  Ehtoollinen jaetaan niin, että viini jakaja ei kosketa ehtoollisella kävijän pikariin.  Messun jälkeen jätämme iltateen tällä kertaa pois, koska virusepidemian vuoksi on suositeltu, että kirkkokahvitusten tapaiset tarjoilut jätetään pois.  Seurakuntien jumalanpalveluselämä kuitenkin jatkuu.  Internetissä on ollut uutisointia, että Tuomasmessut on peruttu, mutta se tarkoittaa Helsingin ja Tampereen tuomasyhteisöjen isoja tilaisuuksia, joissa käy todella paljon ihmisiä laajalta alueelta.

(Kuva maaliskuun 2019 Tuomasmessusta)

kappalainen (osa-aik.)

Vuosilomalla 3.8.-30.8.2020

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Vuosilomalla15.6-12.7.2020, sijaisena Miikka Anttila puh. 050 3791 227 tai miikka.anttila@evl.fi