Marian ilmestyspäivän jumalanpalvelus 22.3.2020

Maria sylissään Jeesus-lapsi

Jumalanpalvelus pidetään ilman paikalla läsnäolevaa seurakuntaa, mutta voitte osallistua siihen seuraamalla live-striimausta seurakunnan facebook-sivujen kautta. Jumalanpalveluksen toimittavat Miikka Anttila ja Elina Remes. Kello 10 alkavan jumalanpalveluksen jälkeen Hattulan kirkko on avoinna klo 11-13 yksityistä rukousta ja hiljentymistä varten.

Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”

Linkki jumalanpalveluksen seuraamiseen: http://www.facebook.com/hattulasrk/

"Joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, sanoo näin:
'Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani.
Jumalani, sinuun minä turvaan.'" (Ps. 91: 1-2)