suoratoistettu jumalanpalvelus

su 29.3. kello 10.00 - su 29.3. kello 11.00
Kirkkokavereita eli Hattulan kirkon mollamaijoja rivissä istumassa vanhalla sohvalla
Facebook-sivulla Hattulan seurakunta

Poikkeustilan vuoksi seurakunta ei voi kokoontua kirkkoon jumalanpalvelukseen, mutta pieni työryhmä toteuttaa sen Hattulan kirkossa ja videokuvaa sen. Jumalanpalvelus suoratoistetaan eli "striimataan" internetiin, niin että siihen voi osallistua seurakunnan Facebook-sivulla. Kyseessä on sanajumalanpalvelus viidentenä paastonajan sunnuntaina. Saarna vie meidät nojatuolimatkalle Afrikkaan... ...vaikka voi tähän osallistua reaaliajassa vaikka Afrikassa!

Poikkeusolojen vuoksi seurakunta ei voi kokoontua kirkkoon jumalanpalvelukseen, minkä vuoksi neljä seurakunnan työntekijää toteuttaa jumalanpalveluksen ilman ehtoollista ja lähettää siitä suoratoistona videoinnin.

Videokuva ja ääni tulevat suorana lähetyksenä Hattulan kirkosta 29. maaliskuuta kello 10 alkaen -- huomaa kesäaika!  Kotona kannattaa ottaa virsikirja esiin, niin Elina-kanttorin säestämiä virsiä voi laulaa mukana.

Virret:  971.  80:1,3.  79:1,8-9.  490.  501.  341:1,4.

Kameran takana on rippikouluteologi Aleksi Riikonen, suntion tehtävissä seurakuntamestari Paula Riekki ja saarnavuorossa kappalainen Jouni Salko.

Jumalanpalveluksen jälkeen kello 11 kirkon ovet avataan kahdeksi tunniksi, niin että sinne voi poiketa itsekseen rukousta ja hiljentymistä varten ja vaikka sytyttää lähetyskynttilän.

Huomaathan, että varhain sunnuntaiaamuna Suomi siirtyy kesäaikaan!  Lähetys Hattulan kirkosta alkaa siis kesäaikaa kello 10, niin että Suomen vyöhykeaikaa näyttävä kello on vasta 9 aamulla.

kappalainen (osa-aik.)

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

rippikouluteologi