suoratoistettu jumalanpalvelus

su 19.4. kello 10.00 - su 19.4. kello 11.00
Hattulan kirkon oikeanpuoleinen alttaritaulu, jossa on kuvattuna haudastaan noussut Kristus
Facebook-sivulla Hattulan seurakunta

Vallitsevan poikkeustilan vuoksi seurakunta ei voi kokoontua kirkkoon, mutta pieni työryhmä toimittaa jumalanpalveluksen Hattulan kirkossa. Sieltä se suoratoistetaan eli "striimataan" seurakunnan Facebook-sivun kautta. Pääsiäisaika jatkuu; on ensimmäinen sunnuntai pääsiäisestä.

Ensimmäisenä sunnuntaina pääsiäisestä internet-teknologia ja Johanneksen evankeliumi vievät meidät etäyhteyksien kautta matkalle Tiberiaanjärven rannalle (Joh. 21: 1-14).

Kameran ja tietokoneen takana ovat Antti Lehtonen ja Mikael Viljakainen, lukijana Anne Saarinen, suntiona seurakuntamestari Petri Keinonen, kanttorina Ari Lehtonen ja papin tehtävissä kappalainen Jouni Salko.  Jumalanpalvelus suoratoistetaan Facebook-sivulla Hattulan seurakunta.

Virret:  104.  92: 1-2,7.  419.  97: 1-3.  212.

kappalainen (osa-aik.)

Vuosilomalla 3.8.-30.8.2020

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)