Jumalanpalvelus ja seppeleenlaskut kaatuneitten muistopäivänä

Punavalkoinen kudos, jossa ristin alle polvistuneeseen rukoilijaan kohdistuu säteitä yläviistosta
Facebook-sivulla Hattulan seurakunta sekä Tyrvännön ja Hattulan hautausmailla

Poikkeustila Suomessa jatkuu; toukokuussa jumalanpalvelukset pidetään suljetuin ovin, niin että pieni työryhmä toteuttaa tilaisuudet, jotka suoratoistetaan internetiin. Muu seurakunta voi osallistua "etänä" seurakunnan Facebook-sivun kautta. Rukoussunnuntai 17. toukokuuta on kuitenkin myös kaatuneitten muistopäivä, jolloin seppelpartiot vievät seppeleitä hautausmaille. Seppelten lasku tapahtuu noin kello 10.15 Tyrvännön kirkon hautausmaalla ja noin kello 11 Hattulan kirkonmäellä.

Pääsiäisaika jatkuu.  Viidettä sunnuntaita pääsiäisestä kutsutaan rukoussunnuntaiksi.  Raamatun teksteissä on silloin opetusta rukouksesta.  Esimerkkiä näyttävät jo Vanhan testamentin rukoilijat, Pyhä Henki rukoilee heikkojen Jumalan lasten puolesta, ja Jeesus opettaa oppilaitaan rukoilemaan:  "Isä meidän, joka olet taivaissa..."

Vallitsevan poikkeustilan jatkumisen vuoksi seurakunta ei voi kokoontua kirkkoon.  Pieni työryhmä toteuttaa jumalanpalveluksen Hattulan kirkossa, josta ääni ja kuva suoratoistetaan eli "striimataan" internetiin.  Muu seurakunta voi osallistua "etänä".  Papin tehtävissä on seurakuntapastori Miikka Anttila ja kanttorina Anne Laulajainen.  Virsikirja kannattaa pitää lähetystä seuratessaan käden ulottuvilla, niin voi laulaa mukana.

On myös toukokuun kolmas sunnuntai eli kaatuneitten muistopäivä.  Seppelpartiot, joukossa mm. Panssariprikaatin edustaja, käyvät sekä Tyrvännön että Hattulan kirkkojen hautausmailla, Tyrvännössä noin kello 10.15 ja Hattulassa noin kello 11.00.

www.facebook.com/hattulasrk/

Parolantie 45