suoratoistettu jumalanpalvelus helluntaipäivänä

palava kynttilä
YouTubessa

Helluntai seitsemän viikkoa pääsiäisestä on kristittyjen vanhimpia juhlia. Se on kristillisen kirkon syntymäpäivä siinä mielessä, että ylösnousseen Jeesuksen seuraajat astuivat helluntaina julkisuuteen, ja seurakunnan julkinen toiminta alkoi. Tänä vuonna seurakunta ei kuitenkaan pääse helluntaipäivänä kirkkoon, poikkeustilan vuoksi. Pieni työryhmä toteuttaa jumalanpalveluksen Hattulan kirkossa, josta se suoratoistetaan internetiin. Muu seurakunta voi osallistua "etänä".

Jeesus sanoo opetuslapsilleen:  "Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni.  Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti.  Tämä puolustaja on Totuuden Henki." (Evankeliumista Johanneksen mukaan, 14. luvusta)

Helluntai osuu tänä vuonna toukokuun viimeiselle päivälle.  Sanajumalanpalvelusta Hattulan kirkossa voi seurata suorana lähetyksenä ja myöhemminkin YouTubessa tai Facebook-sivulla Hattulan seurakunta.

– Ennen vanhaan helluntai oli monipäiväinen juhla niin kuin joulu ja pääsiäinenkin.  Sunnuntai oli ensimmäinen helluntaipäivä, maanantai toinen helluntaipäivä, tiistai kolmas ja keskiviikko neljäs.  Tänä vuonna toisena helluntaipäivänä eli maanantaina 1. kesäkuuta Hattulan seurakunta järjestää arki-illan jumalanpalveluksen taivasalla Ihalemmen kylässä Lehijärven vanhalla kirkonpaikalla (katso erillistä ilmoitusta!).

YouTube, Hattulan seurakunta