helluntaiviikon iltakirkko ulkoilmassa

ma 1.6. kello 18.00 - ma 1.6. kello 18.50
Lehijärven entisen kappeliseurakunnan kirkon muistokivi Hattulan Ihalemmessä harvan puuston siimeksessä
Lehijärven vanha kirkonpaikka Ihalemmessä, Lempsinraitti 53

Vielä puoli vuosisataa sitten Suomessa helluntaiviikon maanantai eli toinen helluntaipäivä oli pyhäpäivä, ja naapurimaassamme Norjassa se on sitä vieläkin. Emme nyt lähde Norjaan, mutta voit tehdä arki-iltana retken Ihalempeen vuosisatojen takaisen Lehijärven kappeliseurakunnan kirkon muistokivelle. Kokoonnumme siellä jumalanpalvelukseen ilman ehtoollista ja rukoilemme keväällä tapahtuneen kylvön puolesta.

Poikkeustila Suomessa jatkuu, mutta kokoontumisrajoitukset lieventyvät touko-kesäkuun vaihteessa.  Kesäkuun ensimmäisen päivän iltana Lehijärven vanhalla kirkonpaikalla (osoite Lempsinraitti 53, Ihalempi) on jumalanpalvelus taivasalla.  Edelleenkin on hyvä huomioida turvavälit toisten ihmisten kanssa ja muutenkin huolehtia hygieniasta.

Tässä iltakirkossa muistamme rukouksessa kevätkylvöjä, jotka on ainakin suurimmaksi osaksi jo tehty.  Ehtoollista ei vietetä eikä kirkkokahveja tarjota, mutta aivan kuivin suin ei tarvitse lähteä kotiin:  tarjolla on pillimehua!  (Omat piparit mukaan!)

Lehijärven kirkonpaikalle voi tehdä vaikka kesäillan pyöräilyretken.  Ja tuletpa sitten millä kulkupelillä hyvänsä, varustaudu sään mukaan.  Sateen sattuessa jumalanpalvelus vietetään sateessa; paikalla ei ole minkäänlaista katosta.

Palvelusvuorossa on kappalainen Jouni Salko.  Tilaisuudessa kerätään kolehti Hattulan seurakunnan lähetystyön vuosikohteeseen, Lähetyslentäjien (MAF) sairaankuljetuslentoihin Tansaniassa.

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)