viikkomessu

ti 9.6. kello 18.00 - 19.00
ehtoollisleipää ja -maljaa esittävä lasimaalaus
Hattulan kirkko

Arki-illan ehtoollisen vietto Pyhän Kolminaisuuden päivän jälkeisenä tiistaina

Kesäkuussa voimme taas kokoontua kirkkoon jumalanpalveluksiin, kunhan muistamme turvavälit, hygienian ja muun poikkeustilanteeseen kuuluvan varovaisuuden.  Rippikoululaisten konfirmaatioiden erityisjärjestelyistä johtuen kirkko ja seurakunnan työntekijät ovat kuitenkin kovin varattuja kesäkuun kolmena ensimmäisenä sunnuntaina.  Tämän vuoksi Hattulan kirkossa vietetään pyhää ehtoollista arki-iltoina 3. ja 9. kesäkuuta.

Tiistai-iltana 9. kesäkuuta kirkossa luetaan Raamatusta edellisen sunnuntain, Pyhän Kolminaisuuden päivän, tekstejä.  Ihminen ei voi edes ajatuksillaan tavoittaa Jumalaa itseään, tuskin edes käsittää Jumalan tekoja.  Kuitenkin voimme uskossa "pelätä ja rakastaa" Jumalaa, kunnioittaa häntä ja jättäytyä hänen huolenpitonsa varaan.

Sananselitysvuorossa ja ehtoollisen viettoa johtamassa on kappalainen Jouni Salko.  Kanttorin tehtävissä tässä arki-illan jumalanpalveluksessa on Anne Laulajainen.


Ota yhteyttä

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)