messu

Rembrandtin maalaus Tuhlaajapojan paluu, vasemmalla isän eteen polvistunut poika, oikealla arvostelevia katselijoita
Pyhän Ristin kirkko

neljäntenä sunnuntaina helluntaista

Taivaassa iloitaan jokaisesta syntisestä, joka tekee parannuksen.  Tästä ilosta Jeesus kertoi monia vertauksia, kuten vertaukset kadonneen lampaan ja kadonneen rahan löytymisestä.  Tänä vuonna neljäntenä sunnuntaina helluntaista kuulemme messussa Jeesuksen kertomuksen isästä, jolla oli kaksi poikaa... ...ja kuinka sitten kävikään?!

Sananselitysvuorossa on kesäteologi Markus Juutila, ehtoollisen viettoa johtamassa seurakuntapastori Miikka Anttila ja kanttorina Karo Suopuro.

Juhannuksesta elokuun loppuun Hattulan seurakunnan keskiaikainen Pyhän Ristin kirkko on käytännössä seurakunnan pääkirkko, joskin konfirmaatiot järjestetään uudemmassa Hattulan kirkossa.  (Pyhän Ristin kirkossa ei ole jumalanpalvelusta heinäkuun 12. eikä 26. päivänä.)  Pyhän Ristin kirkko on päivittäin kello 11–17 avoinna kävijöille hiljentymistä ja tutustumista varten 2.8.2020 asti.

Tämä messu videokuvataan ja suoratoistetaan YouTubessa.

Kuva:  Rembrandt van Rijn, Tuhlaajapojan paluu

YouTube, Hattulan seurakunta