messu

Kuva Hattulan Pyhän Ristin kirkosta sisältä, itäpäädyn seinää ja kattoa
Pyhän Ristin kirkko

viidentenä sunnuntaina helluntaista

Jotain hämärää tässä on.  Pääsikö se mies livistämään, vai lynkattiinko hänet jo?  Oliko joku asettanut ansan?  Onko syyttäjilläkään ihan puhtaat jauhot pussissaan?  Ja mitä kummaa Jeesus kirjoitti maahan, hiekkaan?  Ei siinä ole voinut olla kuin muutama kirjain – mutta jotain tekemistä sillä taisi olla sen kanssa, että kunnianarvoisat lain tuntijat hipsivät luimistellen tiehensä.

Jos joku olisi vain tekaissut tämän jutun, hän olisi varmaan tekaissut myös mielenkiintoiset yksityiskohdat, jotkat nyt puuttuvat.  Puutteellisenakin tämä kertomus avionrikkojan ja Jeesuksen kohtaamisesta liitettiin jälkeen päin Johanneksen evankeliumin kahdeksannen luvun alkuun.  Viimeisinä jäävät soimaan Jeesuksen sanat:  "Mene, äläkä enää tee syntiä."

Sananselitysvuorossa ja ehtoollisen viettoa johtamassa on seurakuntapastori Aleksi Riikonen.  Kanttorina on Elina Remes.  Tämä messu Hattulan keskiaikaisessa kirkossa suoratoistetaan internetissä.

YouTube, Hattulan seurakunta

Vuosilomalla 22.6-30.6.2020