konfirmaatiomessu (kesän kolmosripari) pienryhmittäin

Hattulan kirkko ja sankarihautausmaa yläviistosta kuvattuna

Kesän kolmannen leiririppikoulun konfirmaatio tapahtuu rajoitusten vuoksi tänä sunnuntaina useammassa ryhmässä. Konfirmaatiomessu vietetään erikseen jokaisen ryhmän kanssa, alkamisajat kello 10.00, 11.30, 13.00 ja 14.30.

Helluntaista on kulunut kuusi viikkoa, ja kirkon kankaissa hohtaa taas punainen väri, marttyyrien veren ja Hengen tulen väri.  Kalenterissa on apostolien päivä, erityisesti Pietarin ja Paavalin.

Ennen kuolemaansa Jeesus kyseli opetuslapsiltaan ensin sitä, mitä ihmiset sanoivat hänestä, ja jatkoi sitten:  "Entä te?  Kuka minä teidän mielestänne olen?"  Pietari tiesi vastata:  "Sinä olet Messias, elävän Jumalan poika" (Matteus 16: 15-16).  Konfirmaatiomessussa Jeesus kysyy meidän uskontunnustustamme:  mitä sinä sanot hänen olevan, ja mitä minä sanon?

Kesän kolmannen leiririppikoulun konfirmaatio toteutetaan useammassa perättäisessä tilaisuudessa.  Tarkempia ohjeita aikataulusta ja muista poikkeusjärjestelyistä on lähetetty rippikoululaisten koteihin.

Konfirmaatiomessua johtaa kolmosriparin pappi Miikka Anttila mukanaan riparin muut ohjaajat.  Seurakuntalaulua ja nuorten lauluryhmää johtaa kanttori Elina Remes.

Tänä sunnuntaina kello 10 Hattulan seurakunnassa on samanaikaisesti Tyrvännön kirkossa apostolien päivän messu ja Hattulan kirkossa ensimmäinen neljästä perättäisestä konfirmaatiomessusta.

YouTube, Hattulan seurakunta

Varhaiskasvatuksen ja diakonian pappi Vuosilomalla 13.7-9.8.2020