messu apostolien päivänä, Tyrvännön kirkkopyhä

Puinen veistos pasuunaa soittavasta sinimekkoisesta enkelistä Tyrvännön kirkon saarnatuolin portaiden kaiteen päässä
Tyrvännön kirkko

Heinäkuun toinen sunnuntai, joka on perinteinen Tyrvännön kirkkopyhä, on tänä vuonna apostolien päivä. "Kuka minä teidän mielestänne olen?" kysyy Jeesus. Pietarin vastauksen tiedämme – mitä sinä vastaat?

Apostolien päivän messussa papin tehtävissä on kappalainen Jouni Salko ja kanttorina Ari Lehtonen.

Ehtoollinen jaetaan siten kuin Tyrvännön kirkossa yleensäkin.  Sen sijaan kesäkuoroa ei tänä vuonna ole tässä Tyrvännön kirkkopyhän messussa, virusepidemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi.  Muistathan turvavälit kirkonpenkissä!

Tätä jumalanpalvelusta ei videokuvata eikä suoratoisteta internetissä!  (Kameramiehet ovat Hattulan kirkossa, jossa on samaan aikaan kesän kolmosleirin konfirmaatio.)

kappalainen (osa-aik.)

Vuosilomalla 3.8.-30.8.2020

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)