messu

Seinämaalaus Hattulan Pyhän Ristin kirkon asehuoneessa: rikkaan rukous ja viinitynnyri
Pyhän Ristin kirkko

seitsemäntenä sunnuntaina helluntaista

Opetuslapset ymmärsivät Jeesuksen puheen aivan oikein:  rikkaan pääseminen Jumalan valtakuntaan on vaikeampaa kuin kamelin pujottaminen ompeluneulan silmästä.  Ja he osasivat myös vetää tästä johtopäätökset:  jos se on rikkaalle niin mahdotonta, köyhälläkään ei ole mitään mahdollisuuksia pelastua!  (Ei auta, vaikka pienennetään kamelia ja vähän suurennetaan aukkoa; mahdotonta se on kuitenkin.)  Jeesus katsookin opetuslapsiaan ja sanoo:  "Ihmiselle se on mahdotonta, mutta ei Jumalalle.  Jumalalle on kaikki mahdollista" (Mark. 10:23-27).

Seitsemän viikkoa helluntain jälkeen kohtaamme Pyhän Ristin kirkon holvien alla evankeliumin ihmisen mahdottomuudesta ja Jumalan mahdollisuuksista sekä vietämme pyhää ehtoollista.  Messussa on papin tehtävissä kirkkoherra Virpi Järvinen ja kanttorina Ari Lehtonen.

Jumalanpalvelus videokuvataan ja suoratoistetaan YouTubessa.

YouTube, Hattulan seurakunta

Vuosilomalla15.6-12.7.2020, sijaisena Miikka Anttila puh. 050 3791 227 tai miikka.anttila@evl.fi