konfirmaatiomessu (kesän nelosripari) pienryhmittäin

Hattulan kirkko ja sankarihautausmaa yläviistosta kuvattuna

Kesän neljännen leiririppikoulun konfirmaatio tapahtuu rajoitusten vuoksi tänä kirkastussunnuntaina useammassa ryhmässä. Konfirmaatiomessu vietetään erikseen jokaisen ryhmän kanssa, alkamisajat kello 10.00, 11.30, 13.00 ja 14.30.

"Rabbi, on hyvä, että me olemme täällä", sanoi Pietari.  Oikeastaan vähän jännitti, mutta vuorella oli hyvä fiilis, jonka ei olisi halunnut loppuvan.  Siis vähän niin kuin rippikoululeirillä, vai?  Mutta arkeen on palattava – siellä usko eletään todeksi, jos eletään.

Kirkastussunnuntai liittyy oikeastaan tapahtumaan, josta alkoi Jeesuksen viimeinen matka kohti ristiä, mutta Ruotsissa ja Suomessa kirkastussunnuntaita on 1500-luvulta alkaen ollut tapana viettää valoisana vuodenaikana kahdeksan viikkoa helluntain jälkeen.  (Joidenkin muiden maiden luterilaisissa kirkoissa kirkastussunnuntai on ennen laskiaissunnuntaita.)

Kesän neljännen leiririppikoulun konfirmaatio toteutetaan useammassa perättäisessä tilaisuudessa.  Tarkempia ohjeita aikataulusta ja muista poikkeusjärjestelyistä on lähetetty rippikoululaisten koteihin.

Konfirmaatiomessua johtaa nelosriparin pappi Aleksi Riikonen mukanaan riparin muut ohjaajat.  Seurakuntalaulua ja nuorten lauluryhmää johtaa kanttori Elina Remes.

Tänä vuonna kirkastussunnuntaina Hattulan seurakunnassa ei järjestetä muita jumalanpalveluksia kuin nämä konfirmaatiomessut.  Pyhän Ristin kirkossa ei siis ole tilaisuuksia, mutta se on avoinna kävijöille kello 11–17 kuten muinakin päivinä 2.8.2020 asti.

YouTube, Hattulan seurakunta